Manuele Lymfedrainage Gelaat

 

Deze specialisatie bevat speciale massage technieken, welke het lymfevatenstelsel activeert. Manuele lymfedrainage is een therapeutische massage. De manuele lymfedrainage stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor verbetert de conditie van de huid. Deze massage kan worden toegepast in het gelaat, de hals en decolleté.

Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor een verbetering van de celstofwisseling en daardoor van de celwerking plaats kan vinden.

 

Het lymfestelsel

Naast het bloedvatenstelsel heeft het lichaam een tweede vaatstelsel: het lymfestelsel. Zoals er bloed door de bloedvaten stroomt, stroomt er lymfe door het lymfestelsel. Lymfe, ook wel weefselvocht genoemd, bevat ongeveer dezelfde bestanddelen als bloedplasma maar heeft een hogere concentratie eiwitten. Terwijl de bloedvaten bloed aanvoeren naar en afvoeren van de organen, is het lymfestelsel alleen een afvoerend systeem.

Manuele lymfedrainage wordt gebruikt als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen. Deze ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze gecombineerd worden met meerdere lymfedrainage behandelingen. Daarom verwijzen plastische en cosmetische artsen hun cliënten door naar een geregistreerde schoonheidsspecialist. Na een cosmetische ingreep zoals een ooglidcorrectie of liposuctie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem. Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de verstopte lymfevaten. Ook worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Het ontsiert niet alleen maar voelt ook vervelend aan. Dankzij manuele lymfedrainage verdwijnt oedeem. Door deze techniek kan er nog specifieker gewerkt worden aan huidverbetering en anti-aging en ook het voorbereiden van de huid voor plastische chirurgie.