Camouflagetherapie

Camouflagetherapie wordt ingezet om aandoeningen minder op te laten vallen, vandaar het woord camouflage. Het is dus geen genezende therapie maar een product om iets minder zichtbaar te maken. Deze methode kan gebruikt worden bij mensen met vitiligo, naevus flammeus, pigmentverschuivingen en littekens.

Hoe werkt camouflage?
Camouflage is een dikkere crème die in verschillende kleuren bestaat. Tijdens de behandeling wordt gezocht naar de beste kleur van deze crème. Het kan zijn dat er 2 of meer kleuren gemengd moeten worden om het beste resultaat te krijgen.

Kan iedereen met camouflage behandeld worden?
Wanneer er een overgevoeligheid bestaat voor de bestanddelen in de crème kan er niet worden behandeld. Eveneens infecties in het te behandelen gebied kunnen niet gecamoufleerd worden.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een camouflagebehandeling met intake duurt gemiddeld 60 minuten. Het kan voorkomen dat tijdens de eerste behandeling niet direct de juiste camouflagekleur wordt gevonden en dat u nog een keer moet terugkomen om de kleur te bepalen.

Waaruit bestaat de behandeling
Meestal wordt bestaat de camouflagebehandeling uit een cyclus van 3 behandelingen.
Bij de eerste behandeling vindt de intake plaats en gaan we het betreffende gebied camoufleren. Zo kunnen we de kleur goed bepalen en deze voor de volgende behandeling alvast bestellen.

Bij de tweede behandeling wordt er uitleg gegeven over het aanbrengen van de crème en de overige producten. Zodat de camouflage veegvast en waterressistent is.
Ook zal aangeleerd worden hoe de camouflage thuis zelf aangebracht kan worden.

Bij de derde behandeling komt u met camouflage op het betreffende gebied in de salon.
Er wordt met u gekeken of er nog verbeterpunten zijn en of u nog tips nodig heeft.

INFORMEER UW ZORGVERZEKERING VOOR EVENTUELE VERGOEDING